Een bijzondere dag

Poëziebrein voor groot en klein

Op zaterdag 11 november was er in Rooi poëzie in alle talen te horen en te beleven.

In de ochtend  konden de kleintjes luisteren naar verhaaltjes en gedichten van o.a. Annie M.G. Schmidt. Ook kwam er een Rus, die helemaal geen Nederlands verstond, maar die de kinderen toch aan het verstand konden peuteren dat hij zijn pap op moest eten. En de grotere kinderen maakten een rap, mooi op rijm.

's Middags bij 't Paperas lazen zeventien mensen in vijftien talen hun zelfgekozen (en in één geval zelfgemaakt) gedichten voor. Of ze zongen een lied uit hun land. Soms ontroerend, soms grappig, soms vrolijk... Goed om via gedichten een beetje kennis te maken met mensen uit Somalië, Taiwan, Albanië, Griekenland, Ethiopië, Eritrea, Bosnië, de Filipijnen, Polen, Syrië, Australië, Rusland en Duitsland. En Nederland natuurlijk.

De bovenstaande fotocollage werd gemaakt door Leny Verbakel.