Het Groot Roois Dictee

Het Groot Roois Dictee is een initiatief van de Taalwerkplaats.  Het is bedoeld om mensen de kans te geven op een speelse en boeiende manier met taal (en Rooise geschiedenis) bezig te zijn. Tegelijkertijd vragen wij aandacht voor de Taalwerkplaats, waar anderstaligen de beginselen en/of de finesses van onze taal wordt bijgebracht. In de hoop dat ook zij ooit zelf kunnen meedoen met het Groot Roois Dictee.

Voor de meerderheid van de Rooienaren is Nederlands lezen en schrijven, gelukkig,  vanzelfsprekend en in veel gevallen zelfs plezierig. Voor een niet zo kleine minderheid is het Nederlands zelf of het lezen en schrijven ervan op zijn minst iets dat nog geleerd moet worden.

Hoe lastig het is om onze taal goed onder de knie te krijgen ervaren deze mensen dagelijks.

Tijdens het Dictee ervaren de deelnemers hoe rijk en mooi, maar ook hoe lastig onze taal is. Daarnaast komen zij meer te weten over boeiende periodes uit de Rooise geschiedenis.

Hieronder vindt u de dictees van de afgelopen drie keer, om na te lezen en er wat van te leren.

Hieronder vindt u de teksten van alle dictees:
Wat nu zei Pichegru
Moord in de melkfabriek
Bakkeleien in Indië

Een kapel voor Martinus